Utazási iroda
 kereső
Megye
Település / kerület
Úticél

Kongói Demokratikus Köztársaság

vissza
utazasiirodak.com > Afrika > Kongói Demokratikus Köztársaság

Országnév:

Kongói Demokratikus Köztársaság
Kongói Demokratikus Köztársaság

Ország teljes neve:

Kongói Demokratikus Köztársaság

Országkód:

CD

Főváros:

Kinshasa

Pénznem:

kongói frank

Pénznem rövidítés:

CDF

Váltópénz:

centime

Kontinens:

Afrika

Terület:

2345410 négyzetkilóméter

Népesség:

62660551 fő

Éghajlat:

Egyenlítő menti helyzete miatt az éghajlat az ország legnagyobb részén nedves trópusi. Az éves csapadékmennyiség a legtöbb helyen meghaladja a 2000 mm-t.

Hivatalos nyelv:

francia

Egyéb beszélt nyelvek:

lingala, kikongó, szuahéli, csiluba, szangó, kingwana

Beutazási szabályok:

Szükséges érvényes útlevél, visszaútra szóló repülőjegy és 30 napig érvényes turista kártya, melyet a kubai konzulátus, légitársaság vagy utazási iroda állíthat ki, körülbelül 20 USD/fő. Itt fel kell tüntetnünk, hogy hol fogunk Kubában megszállni. A turistakártya érvényessége, a Havannai Idegenrendészeti Hivatalnál további 30 nappal meghosszabbítható. Kilépéskor 25 CUC adót kell fizetni a helyszínen.

Más, elfogadott pénznemek:

Kongói frank (CDF)

Védőoltások:

Az országban az alábbi betegségekkel kell kiemelten számolni Hastífusz Hepatitis Hepatitis B Malária Sárgaláz Veszettség Javasolt oltás (nem fontossági rendben, hanem betűrendben) Hastífusz elleni védőoltás H Hepatitis A elleni védőoltás HA Hepatitis B elleni védőoltás HB Malária elleni gyógyszer Javasolt oltás bizonyos területeken vagy fokozottabban veszélyeztetett utazóknak. -Veszettség elleni védőoltás V Kötelező oltás, nemzetközi oltási igazolvány szükséges -Sárgaláz elleni védőoltás S

Víz minősége, ihatósága:

nem iható

Telefonos hívószám:

+243

Kommunikáció jellemzői:

Internet TLD .:".cd"

gazdaság:

A Kongói Demokratikus Köztársaság bővelkedik természeti erőforrásokban, gazdasága jelenleg két évtizednyi hanyatlás után a javulás jeleit mutatja. Az első (1996?1997) és második kongói háború (1998?2003) jelentősen csökkentette a hazai termelést, a kormány bevételeit, növelte az államadósságot, a harcok, az éhínség valamint a betegségek következtében több mint öt millió ember vesztette életét. A külföldi befektetők a konfliktus kimenetelét övező bizonytalanság és az infrastruktúra hiánya miatt elhagyták az országot. A helyzet csak 2002-ben vált jobbá, amikor a megszálló seregek nagy része kivonult Kongóból. A kormány a Nemzetközi Valutaalappal és a Világbankkal együttműködve gazdasági terveket dolgozott ki, Joseph Kabila elnök vezetésével pedig megkezdték a reformok végrehajtását. Adósságállománya 2004-ben meghaladta a 11 milliárd USD-t. Belgium a legfőbb külföldi támogatója, segélyezője. Az életszínvonal az afrikai országok között is nagyon alacsony, ezt igazolja az is, hogy a Világbank még 1994-ben fizetésképtelenné nyilvánította az országot. A Katanga és Kasai régiókban találhatóak a világ legnagyobb ipari gyémánt-bányái, de a legértékesebb exportcikke a réz. Jelentős urán, arany, ezüst és cink bányászat is folyik az országban. GDP (vásárlóerő-paritáson): (becsült érték) 19,03 milliárd USD (2007-es adat) GDP/fő (vásárlóerő-paritáson): (becsült érték) 300 USD A CIA World Factbookban 2000-ben publikált becslés szerint a mezőgazdaság 55%, ipar 11%, szolgáltatás 34% részben járul hozzá az ország bruttó hazai termékéhez (GDP).

Vallás:

A lakosság 42%-a katolikus, 25%-a protestáns. Muzulmán a lakosság 3%-a és 120 ezer zsidó is él itt. A lakosság 5%-a törzsi vallású.

Nagykövetségek

-
Nagykövet: Emri István
Cím: 959 Arcadia Street Pretoria, Hatfield 0083; P.O.Box 13843 Hatfield, 0028 Pretoria
Telefon: (00)-(27)-(12)/430-30-30, 342-32-88 Ügyelet: (00)-(27) 82-857-20-26
Fax: (00)-(27)-(12)/ 430-30-29
E-mail: mission.prt@kum.hu
Weboldal: www.mfa.gov.hu/emb/pretoria
Kongó Magyarországra akkreditált, vízum kiadására jogosult nagykövetsége Moszkva
Nagykövet: -
Cím: Moszkva, Kropotkinsky Per. 12.
Telefon: 7-095-246-0234, 7-095-246-4755.
Fax: -
E-mail: -
Weboldal: -

Kedves Látogató!

Amennyiben hibát talált az oldalon, kérjük jelezze felélnk, segítve ezzel weboldalunk tökéletesítését, továbbá kíváncsiak lennénk rá, hogy Ön milyen tartalmat olvasna szivesen oldalunkon.

Írja meg véleményét, javaslatát, mit szeretne látni az oldalon, milyen információt találna hasznosnak. Vélemény elküldéséhez kérjük kattintson a "Vélemény írása" gombra!

Cimkefelhő:
Kongói Demokratikus Köztársaság Afrika kongói frank Kinshasa hasznos információk nagykövetség hivatalos nyelv népesség terület irodák iroda utazás előtt közben után

Valid HTML 4.01 Transitional

utazasiirodak.com
© 2010 -

utazasiirodak.com

Minden jog fenntartva
utazasiirodak.com

Utazás, Utazási, Irodák, Iroda, Kereső