Utazási iroda
 kereső
Megye
Település / kerület
Úticél

Seychelle-szigetek

vissza
utazasiirodak.com > Afrika > Seychelle-szigetek

Országnév:

Seychelle-szigetek
Seychelle-szigetek

Ország teljes neve:

Seychelle Köztársaság

Országkód:

SC

Főváros:

Victoria

Pénznem:

seychelle-i rúpia

Pénznem rövidítés:

SCR

Váltópénz:

cent

Kontinens:

Afrika

Terület:

454 négyzetkilóméter

Népesség:

81000 fő

Éghajlat:

A Seychelle-szigetek a trópusi égövben, az Egyenlítőtől délre a 4 és 10 szélességi fok között találhatóak. Az évi középhőmérséklet 27 Celsius fok, a páratartalom 80%-os. A napi napsütéses órák száma megközelítőleg hét. Áprilistól októberig a frissítő délkeleti passzátszelek miatt az időjárás hűvösebb és szárazabb, míg az enyhébb északnyugati monszun-szélrendszer Karácsony táján éri el a Seychelle-szigeteket, csapadékot hozva és felhőszakadásokat idézve elő. Záporok és zivatarok az év bármelyik napján előfordulhatnak. A trópusi esők miatt az évi csapadékmennyiség 2300 mm (Magyarországon 500-900). Annak ellenére, hogy a hatalmas Indiai-óceán kis szigeteiről van szó, mégis számos mikroklíma alakult ki, amely változatossá teszi a Seychelle-szigetek éghajlatát előfordulhat, hogy az egyik tengerparton esik az eső, a másikon süt a nap és a hegyekben köd ereszkedett le.

Hivatalos nyelv:

angol, seychelles-i kreol

Egyéb beszélt nyelvek:

francia

Beutazási szabályok:

Magyar állampolgárok érvényes útlevél, visszaútra szóló repülőjegy és megfelelő anyagi fedezet és szállásfoglalásról szóló igazolás birtokában, turistacélból vízummentesen utazhatnak be a köztársaság területére.

Vámszabályok:

Vízum nem szükséges.

Más, elfogadott pénznemek:

seychelle-szigeteki rúpia (SCR)

Elfogadott hitelkártyák:

American Express, Visa, Euro/Mastercard, Diners Club

Adó információk:

Nincs adó.

Alapvető termékek árai:

Az árak drágábbak mint Magyarországon.

Védőoltások:

Nem szükséges védőoltás beadása.

Ajánott utazási útvonal:

"Ha van valahol a világon egy hely, ahol az ember és a természet teljes harmóniát alkot, az egészen biztosan itt van." Az érintetlen természeti szépségeket a helyiek megőrzik gyermekeik számára, több nemzeti park található itt, mint bárhol másutt a világon. Az Indiai-óceánban, mintegy 1000 mérföldre Kelet-Afrika partjaitól fekszik 115 kis szigeten a Seychelles-i Köztársaság. Óriás teknőcök és ritka madárfajok paradicsoma számtalan vízi sport lehetőséggel, horgász programokkal, sekély vizű, hófehér homokos, pálmafákkal szegélyezett partokkal. Az őslakosok vérében kreol, indiai, kínai, francia és angol vér keveredik. Ezért olyan szépek és mindig mosolygósak, hiszen a világ egyik legszebb szegletén élnek. A szigeten a turizmus korlátozott, mert elsősorban a természet érintetlenségének megőrzése a cél. A szállodák mindenhol a helyi ízlést tükrözik, itt nem találunk olyan modern luxus szállodákat, mint Ázsiában, de nem is ez a cél. VICTORIA A világ egyik legkisebb fővárosa, Mahé szigetén fekszik, ez az ország egyetlen városa, a többi település csak falu. A város néhány gyarmati épületről és a szép múzeumokról híres. A Természettörténeti Múzeum az élővilágot és a már kipusztult fajokat, a Történeti Múzeum pedig a szigetek történelmét mutatja be. A botanikus kert csodálatos növényeivel, orchideakertjével és óriási teknőseivel várja a látogatókat. A SZENT ANNA TENGERI NEMZETI PARK 6 szigetből áll, kiválóan lehet itt búvárkodni. A park legszebb szigetei a Moyenne és a valamikori lepratelep, a Kerek Sziget. A COUSIN-SZIGET A sziget óriási madárrezervátumáról és teknőseiről híres.

Víz minősége, ihatósága:

Palackozott víz fogyasztása ajánlott!

Telefonos hívószám:

248

Kommunikáció jellemzői:

Telefonos elérhetőség az egész országban. Az egész országban a hotelekben vezeték-nélküli internet áll rendelkezésre 10,00 EUR per óra áron.

Amit érdemes magunkkal vinni:

Rövid öltözék Naptej Napszemüveg Gyógyszerek Rovarirtó Esernyő Esőkabát

Általános nyitvatartási idő:

8:00-17:00

Látnivalók:

Mahé (sziget).

gazdaság:

Seychelle Köztársaság gazdasága az idegenforgalomra és a halászatra épül. Nagymértékben függ ettől a két területtől az ország jövedelme, a foglalkoztatottak száma, az építkezési beruházások mennyisége, valamint a bankszektor és a kereskedelem intenzitása. Az elmúlt évek GDP-jének közel 70%-a szolgáltatásból származik, kiemelten a közlekedésből, a távközlésből, a kereskedelemből és az idegenforgalomból. Az ipari termelés a GDP 15-20%-a, ez évről évre a konzerv tonhal termelésével változik. Mivel a szigeteken kevés a művelhető föld, ezért a mezőgazdaság, erdőgazdaság és állattenyésztés alig járul hozzá az ország bruttó hazai termékéhez. 2005-ben a GDP 693 millió US dollár volt, az egy főre eső jövedelem pedig 8 682 US dollár ez messze a legmagasabb Fekete-Afrikában. Annak ellenére, hogy jók az ország mutatói, a Seychelle-i Köztársaság gazdasága érzékeny a külső hatásokra gyakran az alapvető élelmiszereket beszerzése is probléma. A kormány rossz gazdálkodása és a túlságosan szabályozott gazdaság (ide értve a mesterségesen kialakított árfolyamokat is), gyakran okozott devizahiányt, és hozzájárultak egy párhuzamos piaci árfolyam kialakulásához (ez a hivatalos duplája). 2005-2006-ban a kormány intézkedéseket hozott, hogy a kereskedelmet liberalizálja és az állami vagyont privatizálja, mint például behozatali engedélyek megszüntetése vagy a SACOS, az állami biztosító részleges magánkézbe juttatása. 2006 októberében a pénzügyminiszter kihirdette a deviza tranzakciók fokozatos liberalizációs folyamatának kezdetét. Ezek a korlátozott intézkedések nem valószínű, hogy tető alá hoznak egy megállapodást a Nemzetközi Valutaalappal, amely továbbra is a leértékelést sietteti és kiemeli annak fontosságát a devizahiány megoldásához. A Seychelle Köztársaság adóparadicsom, ezért nagyon sok vállalatot jegyeznek be a szigeteken . A Seychelle-i Nemzetközi Kereskedelmi Hatóság (Seychelles International Business Authority - SIBA) kapott megbízatást, hogy az off-shore szektor gyors növekedését biztosítsa. A Seychelle Köztársaság a világ legkisebb olyan állama, amely saját fizetőeszközt bocsát ki. Mezőgazdaság: kopra, fahéj, vanília, kókusz, édesburgonya, tápióka, banán, tonhal, tea Állattenyésztés: hal, baromfi. Ipar: idegenforgalom, újraexportálás, tengerparti szolgáltatások. Kereskedelem: Az exportmérleg 2005-ben 355 millió US dollár (tonhal konzerv, fagyasztott és friss hal, fagyasztott garnélarák, fahéj); az importmérleg 2005-ben 620 millió US dollár (fő kereskedelmi partnerek: Franciaország, Olaszország, Nagy-Britannia, Szingapúr, Dél-Afrika, Spanyolország, Szaúd-Arábia).

Vallás:

római katolikus 87%, anglikán 7%, hindu 1%, egyéb 5%.
Ünnepnapok:Június 18: Alkotmány elfogadása

Nagykövetségek

Nairobi Nagykövetsége Victoria - Tiszteletbeli Konzulátus
Nagykövet: Anna Butler-Payette
Cím: Souvenir, La Misere, Mahe, Seychelles
Telefon: (248) 515-661
Fax: (248) 321-322
E-mail: 7south@seychelles.net
Weboldal: -
Seychelles-szigetek Nagykövetsége - Párizs
Nagykövet: -
Cím: 51, Avenue Mozart, 75016 Paris
Telefon: +33 1 42 30 57 47
Fax: +33 1 42 30 57 40
E-mail: -
Weboldal: -

Kedves Látogató!

Amennyiben hibát talált az oldalon, kérjük jelezze felélnk, segítve ezzel weboldalunk tökéletesítését, továbbá kíváncsiak lennénk rá, hogy Ön milyen tartalmat olvasna szivesen oldalunkon.

Írja meg véleményét, javaslatát, mit szeretne látni az oldalon, milyen információt találna hasznosnak. Vélemény elküldéséhez kérjük kattintson a "Vélemény írása" gombra!

Cimkefelhő:
Seychelle-szigetek Afrika seychelle-i rúpia Victoria hasznos információk nagykövetség hivatalos nyelv népesség terület irodák iroda utazás előtt közben után

Valid HTML 4.01 Transitional

utazasiirodak.com
© 2010 -

utazasiirodak.com

Minden jog fenntartva
utazasiirodak.com

Utazás, Utazási, Irodák, Iroda, Kereső