Utazási iroda
 kereső
Megye
Település / kerület
Úticél

Maldív-szigetek

vissza

Országnév:

Maldív-szigetek
Maldív-szigetek

Ország teljes neve:

Maldív Köztársaság

Országkód:

MV

Főváros:

Male

Pénznem:

maldív rúpia (rufiyaa)

Pénznem rövidítés:

MVR

Váltópénz:

laari

Kontinens:

Közel-kelet és Ázsia

Terület:

298 négyzetkilóméter

Népesség:

309000 fő

Éghajlat:

A globális felmelegedés egyik hatása a tengerszint-emelkedés, mely a szigetcsoportot veszélyezteti. Tuvalu, Carteret-szigetek és a Barbados is hasonló problémákkal küzd. 2009. október 17-én a kormány az óceánban tartotta az ülését, ezzel hívta fel a figyelmet, hogy el fog tűnni az országuk. A szigeteken elhelyezkedésüknek megfelelően trópusi éghajlat uralkodik. A hőmérséklet többnyire csak éjszaka csökken 25 °C alá. Az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a délnyugati monszun májustól októberig tart, az északkeleti monszun novembertől áprilisig tart. A délnyugati monszun júniusban és júliusban általában szelet és intenzívebb csapadékot hoz.

Hivatalos nyelv:

maldiv

Beutazási szabályok:

Érvényes útlevél a (visszautazástól számított 6 hónapi érvényesség szükséges).Magyar állampolgároknak 30 napos tartózkodásig nem szükséges! Az útlevél beutazáskor még 6 hónapig érvényesnek kell lenni.Figyelem! A male-i repülőtérre érkezéskor a vámvizsgálatnál a szeszes italokat, buddha szobrokat elveszik, melyet a visszautazásnál visszaadnak.

Vámszabályok:

Ingyenes 30 napra érvényes vízum (belépési engedély) felvehető a határon, de az úti okmánynak még legalább hat hónapig érvényesnek kell lennie, szükséges továbbá az érvényes retúr repülőjegy, valamint az esetlegesen az átutazáshoz szükséges vízumok. Minimum 30 USD birtoklása, naponta és fejenként vagy érvényes, visszaigazolt szállodafoglalás. A vízum munkavállalásra, vállalkozás alapítására nem jogosít. A 30 napos tartózkodás előzetes engedély nélküli túllépése bűntettnek számít, és kitoloncolás vonhat maga után. Munkavállalási céllal érkezőknek előzetesen be kell szerezniük a munkaügyi minisztérium (Ministry of Human Resources Employment and Labour) engedélyét.

Más, elfogadott pénznemek:

Maldív-szigeteki rúfia (MVR)

Elfogadott hitelkártyák:

Master, Visa

Adó információk:

Az országból való kilépéskor 10,- USD/fő illeték fizetendő.

Védőoltások:

kötelező védőoltás nincs

Telefonos hívószám:

+960

Kommunikáció jellemzői:

Internet TLD .mv, a magyar mobiltelefonok nem működnek, de a szállodából lehetséges telefonálni kb: 5USD/1 perc.

gazdaság:

A világ legszegényebb országai közé tartozik, annak ellenére, hogy egyes gazdasági ágak, különösen a turizmus, rövid idő alatt felfejlődtek. A bruttó nemzeti össztermék 1997-ben 321,55 millió dollár, illetve lakosonként 1180 dollár volt. Egy-egy szigeten 200-300 ember lakik, a szigetek önellátóak, így csak a főbb élelmiszereket, a rizst és a teát importálják Indiából. A korallok mészkövet biztosítanak, amelyet építőanyagként használnak fel.

Vallás:

A sziget összes lakója muszlim.
Ünnepnapok:Július 26: Nemzeti ünnep

Nagykövetségek

Újdelhi - Nagykövetség
Nagykövet: Dr. Németh Iván
Cím: 2/50-M, Niti Marg,Chanakyapuri New Delhi - 110021
Telefon: (00)-(91)-(11) 2611-47-37 Ügyelet: Mobil::(00)-(91)-(98)-11-09-11-71
Fax: (00)-(91)-(11)2688-67-42
E-mail: huembdel2@vsnl.com
Weboldal: http://www.mfa.gov.hu/emb/newdelhi
Embassy of India
Nagykövet: Mr. G.S.Gupta
Cím: 1025 Budapest 14 Búzavirág utca, Hungary
Telefon: (36-1) 325-7742/43
Fax: (36-1) 325-7745
E-mail: -
Weboldal: http://www.indianembassybudapest.org/index.php

Kedves Látogató!

Amennyiben hibát talált az oldalon, kérjük jelezze felélnk, segítve ezzel weboldalunk tökéletesítését, továbbá kíváncsiak lennénk rá, hogy Ön milyen tartalmat olvasna szivesen oldalunkon.

Írja meg véleményét, javaslatát, mit szeretne látni az oldalon, milyen információt találna hasznosnak. Vélemény elküldéséhez kérjük kattintson a "Vélemény írása" gombra!

Cimkefelhő:
Maldív-szigetek Közel-kelet Ázsia maldív rúpia (rufiyaa) Male hasznos információk nagykövetség hivatalos nyelv népesség terület irodák iroda utazás előtt közben után

Valid HTML 4.01 Transitional

utazasiirodak.com
© 2010 -

utazasiirodak.com

Minden jog fenntartva
utazasiirodak.com

Utazás, Utazási, Irodák, Iroda, Kereső