Utazási iroda
 kereső
Megye
Település / kerület
Úticél

Törökországot ostromolja a magyar

2010-08-23, 11:22

Spanyolország és Olaszország már nem menő a magyar turisták számára. A török riviéra ezzel szemben minden harmadik honfitársunk által választott úti céllá vált.

 

A Start Utazási Iroda (www.startutazas.hu) minden évben összeállítja a legnépszerűbb nyaralóhelyek listáját a nyári főszezonra előzetesen lefoglalt utazások alapján. Az így kirajzolódó trendek pedig nem csak izgalmasan változó toplistát eredményeznek, de a még bizonytalan utazóknak is segítséget nyújtanak a választásban.

Geri Károly, a StartUtazás ügyvezetője elmondta, a népszerűségi lista első helyezettjei között minden évben izgalmas verseny alakul ki, évről-évre nagy mozgásokat tapasztalhatunk a sorrendben. Az idén azonban még a szokásosnál is erősebbek a változások, az első tapasztalatok alapján például Tunézia kikerült az érdeklődés középpontjából. Az éveken keresztül népszerűségi listavezető Észak-afrikai országot ugyanis idén csak a nyaralók 5%-a választotta, mely csak a hatodik helyre volt elegendő.

Egyiptom és Görögország fej-fej mellett küzd a negyedik és ötödik helyért, mindkét országba az utasok nem egészen 12%-a megy nyaralni. Nagy meglepetés, hogy a közel négy éve listavezető Görögországba most jóval kevesebben vágynak, míg a jó pár éve elhanyagolt Egyiptom kezd visszatérni a köztudatba. Egyiptom, mint az egyetlen közelünkben lévő egzotikus nyaralóhely, egész évben kellemesen meleg vízzel, és egzotikus élővilággal várja a nyaralókat, akik a Vörös-tengerben úszva úgy érezhetik magukat, mintha egy tengeri akváriumban fürödnének.

A dobogó harmadik helyére az utazók 14%-át vonzó Bulgária került. Bulgária is egyike a gyors feljövőknek, hiszen két évvel ezelőtt jelent csak meg a TOP5-ben. A nosztalgia mellett a relatív közelség és a szálláshelyek kedvező ára is vonzóvá teszi az országot. Kiváló szolgáltatások, remek tengerpartok, megfizethető árak, autóval is elérhető távolság teszi népszerű nyaralóhellyé.

Az ezüst Horvátországot illeti, előnyei magától értetődőek: autóval csak néhány óra utazásnyira fekvő, népszerű üdülőhely.34%-os részesedéssel, igazi meglepetésként került az első helyre Törökország. A három évvel ezelőtt a TOP5-be is csak épphogy bekerülő ország az idén minden harmadik magyar által választott úti céllá vált. A Török Riviéra megfizethető árú all inclusive és ultra all inclusive szolgáltatást nyújtó szállodái között ugyanis nem nehéz jó nyaralóhelyet találni, a kimagasló luxus szolgáltatást nyújtó hotelek egy európai középkategóriás szálláshely áráért foglalhatók.

A TOP 5-be bele nem fért országok között Tunézián kívül még Spanyolország, Olaszország és Málta vonzott jelentős számú nyaralni vágyót.

Törökországot ostromolja a magyar

Antalyában több magyar szót hallani, mint törököt!

(Cívis hír)

Így találhattál ránk:

Törökországot ostromolja a magyar, Törökország, nyaralás, utazás, turizmus, európa, ázsia, török riviéra, antalya, utazasiirodak.com

Kedves Látogató!

Amennyiben hibát talált az oldalon, kérjük jelezze felélnk, segítve ezzel weboldalunk tökéletesítését, továbbá kíváncsiak lennénk rá, hogy Ön milyen tartalmat olvasna szivesen oldalunkon.

Írja meg véleményét, javaslatát, mit szeretne látni az oldalon, milyen információt találna hasznosnak. Vélemény elküldéséhez kérjük kattintson a "Vélemény írása" gombra!

Cimkefelhő:
Törökországot ostromolja magyar Törökország nyaralás utazás turizmus európa ázsia török riviéra antalya utazasiirodak.com

Valid HTML 4.01 Transitional

utazasiirodak.com
© 2010 -

utazasiirodak.com

Minden jog fenntartva
utazasiirodak.com

Utazás, Utazási, Irodák, Iroda, Kereső