Utazási iroda
 kereső
Megye
Település / kerület
Úticél

Turisztikai Világszervezet 3-4%-os növekedést vár 2010-ben

2010-07-16, 16:52

A Turisztikai Világszervezet (United Nations World Tourism Organization - UNWTO) Madridban tette közzé World Tourism Barometer című jelentését a 2009. évi nemzetközi turisztikai bevételekről és kiadásokról, a legfontosabb küldőországok rangsoráról, továbbá a 2010. évi statisztikákról és előrejelzésekről.

A Turisztikai Világszervezet fenntartja 2010. januári becslését, miszerint a nemzetközi turistaérkezések száma 3-4%-kal fog növekedni idén. Sok múlik a nyári főszezon alakulásán, illetve azon, hogy Európa milyen eredményeket ér el. A görög válság, a megszorító intézkedések stb. újra megingatták Európában a fogyasztói bizalmat. Mivel Európa turizmusa nagyban függ a régión belüli utazásoktól, ezek a jelenségek mérséklik az optimizmust. Ugyanakkor az euró és a font árfolyamának csökkenése kedvez a tengerentúlról származó turizmusnak és ösztönzi a kontinensen belüli utazásokat.

A pozitív várakozásokat erősítik az olyan nagyrendezvények, mint a dél-afrikai Labdarúgó Világbajnokság vagy a Sanghaji Világkiállítás. Borúlátásra adnak okot azonban a különböző természeti katasztrófák, amelyek a világ számos régióját érintették.

A válság alatt és azt követően megerősödtek az olyan fogyasztói trendek, mint a késői foglalások, az internet egyre gyakoribb használata tájékozódásra és foglalásra, a közelebbi desztinációkba és rövidebb időre történő utazások, valamint az ár-érték arány növekvő szerepe. Bár mind a szabadidős, mint az üzleti utazások terén növekszik a bizalom, a világ legnagyobb részén továbbra is visszafogottság jellemző. Azokat pedig, akik megengedhetik maguknak az utazást, a magasabb minőség, a jó ár-érték arány és a személyre szabott szolgáltatások iránti növekvő igények jellemzik.

Európában nő az olló a ?budget? és a luxus utazások között, ahogy egyre többen keresik az all-inclusive szolgáltatásokat és az egyedi autós utazásokat. Az európaiak továbbra is a közeli (hazai vagy szomszédos) úti célokat részesítik előnyben. Ezzel párhuzamosan úgy tűnik, nő a kereslet a vízparti passzív pihenést kiegészítő városlátogatások iránt is. Az üzleti utazások terén is javulás figyelhető meg: miközben az incentive utazások ?kimennek a divatból?, a gyengébb euró kedvez a konferenciák, kongresszusok, események európai megrendezésének. Az éles verseny következtében az árak további mérséklődése várható, az utazási irodákat ez kevésbé, a hagyományos légitársaságokat azonban annál inkább érinti.

Magyar Turizmus Zrt.

(travelline.hu)

Így találhattál ránk:

Turisztikai Világszervezet 3-4%-os növekedést vár 2010-ben, bevétel, kiadás, főszezon, válság, várakozás, optimizmus, turisztika, utazasiirodak.com

Kedves Látogató!

Amennyiben hibát talált az oldalon, kérjük jelezze felélnk, segítve ezzel weboldalunk tökéletesítését, továbbá kíváncsiak lennénk rá, hogy Ön milyen tartalmat olvasna szivesen oldalunkon.

Írja meg véleményét, javaslatát, mit szeretne látni az oldalon, milyen információt találna hasznosnak. Vélemény elküldéséhez kérjük kattintson a "Vélemény írása" gombra!

Cimkefelhő:
Turisztikai Világszervezet 3-4%-os növekedést vár 2010-ben bevétel kiadás főszezon válság várakozás optimizmus turisztika utazasiirodak.com

Valid HTML 4.01 Transitional

utazasiirodak.com
© 2010 -

utazasiirodak.com

Minden jog fenntartva
utazasiirodak.com

Utazás, Utazási, Irodák, Iroda, Kereső