Utazási iroda
 kereső
Megye
Település / kerület
Úticél

Utasbiztosítás vagy EU-kártya - nagy különbségek

2010-07-27, 09:41

Az Európai Egészségbiztosítási Kártyával csak meghatározott szolgáltatókat, költségtérítéssel, és néha a költségek megelőlegezésével lehet igénybe venni, míg az utazási biztosítások a meghatározott limitig bármely szolgáltatót kifizetik.

A K&H Biztosító kiemeli, hogy az unión belül kölcsönösen használható az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EU-kártya), de az egyes országokban csak arra jogosít, ami a saját ország állami egészségbiztosítója szerint a hazai biztosítottaknak is jár. Ez azt jelenti, hogy csak az állami biztosítóval szerződött orvosok, kórházak szolgáltatása vehető igénybe, és rendszerint ennek is van önrésze. Sőt - emeli ki a közlemény - Belgiumban, Franciaországban, Luxemburgban és Finnországban a teljes költséget meg kell előlegeznie annak, aki ellátásra szorul.

AFP
Az üzleti biztosítás emellett kiterjed a hazaszállításra is


Ezzel szemben az üzleti utazási biztosítások alapján a biztosítók - meghatározott limitig - bármely egészségügyi szolgáltatót kifizetik. Az Union Biztosító azt javasolja közleményében, hogy Európában célszerű legalább 10 millió forintos egészségbiztosítási limitet választani. Van azonban néhány célország - ilyen például az Egyesült Királyság, a Benelux államok, vagy éppen Izrael - ahol igen magasak az egészségügyi ellátás költségei. Az ide utazók számára legalább 20 millió forintos limittel rendelkező, magasabb kategóriájú termékeket ajánl a biztosító.

Az üzleti biztosítás emellett kiterjed a hazaszállításra, sőt a komfortosabbak kifizetik a hozzátartozók külföldi beteglátogatását is. Az Union példája egy dél-afrikai túra 20 milliós egészségbiztosítási, 5 milliós hazaszállítási, 250 ezer forintos poggyászkár- és 1 millió forintos felelősségbiztosítási limittel. Mindez napi ezer forintba kerül egy átlagos biztosítónál.

(fogyasztok.hu)

Így találhattál ránk:

Utasbiztosítás vagy EU-kártya - nagy különbségek, utazási, biztosítás, üzleti, EU, kártya, utazók, biztosító, európai, unió, , utazasiirodak.com

Kedves Látogató!

Amennyiben hibát talált az oldalon, kérjük jelezze felélnk, segítve ezzel weboldalunk tökéletesítését, továbbá kíváncsiak lennénk rá, hogy Ön milyen tartalmat olvasna szivesen oldalunkon.

Írja meg véleményét, javaslatát, mit szeretne látni az oldalon, milyen információt találna hasznosnak. Vélemény elküldéséhez kérjük kattintson a "Vélemény írása" gombra!

Cimkefelhő:
Utasbiztosítás vagy EU-kártya nagy különbségek biztosítások biztosítás üzleti kártya utazók biztosító európai unió utazasiirodak.com

Valid HTML 4.01 Transitional

utazasiirodak.com
© 2010 -

utazasiirodak.com

Minden jog fenntartva
utazasiirodak.com

Utazás, Utazási, Irodák, Iroda, Kereső